×
Home Profetie Onderwijs School Agenda Contact
titlebg
arrow

School

arrow

Getuigenis van cursist profetenschool

picture

21 maart 2024 door Arianna den Ridder

Afgelopen jaar heb ik een cursus Profetie bij Profetische Toerusting School Vaste Grond gevolgd. Een ochtend in de maand kwamen we bij elkaar. Wat we deden was vooral de Bijbel induiken en heel veel bijbelteksten opzoeken. Vaak zocht ik thuis de teksten nog eens op en ging die nogmaals doorlezen. We kregen onderwijs over de oudtestamentische en de nieuwtestamentische profeten en het verschil daartussen.

Maar ook wat het inhield en inhoudt voor een profeet. Een profeet voelt Gods hart aan. God gaf de profeet de woorden en hij moest ze uitspreken. Kijk maar wat Micha zei in 1 Koningen 14 vers 22:

Zo waar de HEERE leeft, wat de HEERE tegen mij zegt, dat zal ik spreken.

Er zijn zo veel mooie voorbeelden in de Bijbel van profeten. En daar is zoveel van te leren. Goed afgestemd zijn op de Heer, dat is heel belangrijk, toen en nu. De stem van de Herder kennen is zo cruciaal en dat leer je door tijd met Hem door te brengen.

Het is een interessant jaar geweest, waarin ik heel veel heb geleerd. Op de profetische avonden kregen we nog meer onderwijs over profetie en maakten we kennis met de woorden van God. Wat is het bijzonder en bemoedigend om Gods woorden voor jou of voor een ander te horen! Gods woorden zijn namelijk altijd raak!

Deze profetische avonden zijn toegankelijk voor iedereen die daarin is geïnteresseerd en worden in Hendrik Ido Ambacht gehouden. Ik ben erg dankbaar dat ik deze cursus heb gedaan en kijk uit naar de avonden die maandelijks worden gehouden.

Ondertussen komt ook bij mij het profetische tot uiting. Wat is het mooi om Gods Woord uit te reiken naar een ander. Je bemoedigt een ander, maar het is ook heel bemoedigend voor jezelf als je ziet dat die woorden raken. Ik vind het nog spannend, maar ook hierin geldt in alles op de Heer vertrouwen, ook dat Hij de woorden in onze mond geeft. Het is ons gegeven:

En de hoop beschaamt niet, omdat de liefde van God in onze harten uitgestort is door de Heilige Geest, Die ons gegeven is.
Romeinen 5:5

En ook staat er in de Bijbel: Jaag de liefde na en streef naar de geestelijke gaven en vooral daarnaar dat u mag profeteren. Dus het is voor iedereen, strek je er maar naar uit. God wil dat we Zijn woorden doorgeven en dat zo mensenharten worden geraakt met Zijn woorden en dat ze Hem leren kennen en gaan ervaren hoe goed Hij is.

Arianna den Ridder